Italia cup 2011

11.07.2011 11:34

Italia Cup 2011-07-11

Mladší žáci Spartaku Horní Slavkov se ve dnech 2-9.7.2011 zúčastnili mezinárodního fotbalového turnaje přímořském městě Cesennatco a dokázali ve své kategorii U13 obhájit vítězství z předloňského roku

Základní část

– Don Orione ( It)    2:1 ( 1:0 )

Branky : Unger, Legr

Do turnaje jsme vstoupili výborně. Důrazného a technicky výborně vybaveného soupeře jsme přehráli především kombinační hrou. Ve 14.min. Unger potrestal chybu obrany a po úniku prostřelil brankáře 1:0. Do konce poločasu jsme si vytvořili ještě jednu dobrou příležitost, ale Vican ji nedokázal  proměnit. Ve 36.min.prošel po straně Unger. V pokutovém  území přihrál M.Hminkovi, který uvolnil Legra  2:0. Soupeři se podařilo snížit, když po zbytečné ztrátě uprostřed hřiště dokázali tuto chybu využít brejkovou situací. Konec utkání už Slavkovští zvládli a  s přehledem ho dohráli.

– IL Sole Della Grecia (GR )    2:0 (2:0)

Branky : Hlinka M., Biker

První poločas jsme hráli asi nejlepší fotbal na turnaji. Výborně jsme kombinovali, byli jsme rychlí a důrazní. Hned v 1.min. utekl po straně Unger, zpětnou přihrávkou našel M.Hlinku, který se nemýlil   1:0. V 16.min. se výborně položil do střely veselý, ale jeho rána šla pouze nad. Ve 20.min.se prodral do pokutového území Biker a s přehledem zakončil 2:0. Ve druhé půli Řekové hru vyrovnali, ale do žádné šance se nedostali. Ve 34.min. utekl obraně Vedana, avšak jeho střelu stačil ještě jeden z obránců vykopnout. V 38.min. zahrál Balogh výborně volný přímý kop. Pouze do tyče

– Stensballe IK (Dk )    2:0 (0:0)

V dalším utkání se nám moc nedařilo, ale i přesto jsme si vytvořili slušné šance. Štěpánek, Vican a ani Unger však nedokázali přesně zakončit. Ve druhé půli už jsme měli více ze hry a mladé Dány přehrávali. Ve 34.min.zatáhl míč po straně Škopek a centrem našel přesně Vicanovu hlavu  1:0. Ve 37.min. se důrazným průnikem dostal do pokutového území Vican a s přehledem zakončil 2:0.

– Wonderful Goal Bari ( It )     0:1 (0:0)

Utkání bylo vyrovnané, bez gólových šancí na obou stranách. Ve 4min.byl v pokutovém území jasně sražen Vican, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.  Ve 21.min.udělala naše obrana tři individuální chyby, které soupeř potrestal 1:0. Kluci zápas nezvládli po psychické stránce kdy se více věnovali trochu zvláštním výrokům rozhodčího než samotné hře.

– ASD SC Giallorossi 87  (It )   2:1 (2:0)

Branky :Unger, Vican

Proti kvalitnímu italskému celku jsme již podali kolektivní a zodpovědný výkon. Ve 13min. se po straně prodral Biker nahrál Ungerovi a ten přesnou střelou poslal Slavkovské do vedení 1:0. V 18min. Legr nacentroval do pokutového území a důrazný Vican zvýšil na 2:0. Ve druhé půli se soupeři podařilo snížit, ale důležité vítězství se už podařilo uhlídat.

Finále

– Wonderful Goal Bari ( It )     1:1 (0:1) – p.k.5:4

Branky : Unger

p.kop: Balogh, Biker, M.Hlika, Štěpánek, Vican

VV finálovém utkání jsme první poločas byli horším týmem.  Soupeř byl rychlejší, důraznější i lépe kombinoval. Přesto jsme si dokázali vypracovat dvě brejkové situace, ale Unger ani Hlinka nezakončili přesně. V 19.min.se po nedůrazu v naší obraně dostali Italové do vedení. Ve druhé půli se Slavkovští zlepšili, vyrovnali hru i výsledek, když ve 37.min.Štěpánek ideálně uvolnil Ungera, který po kličce brankáři zavěsil do prázdné brány. Utkání tak dospělo až k penaltovému rozstřelu v něm se všech pět Slavkovských exekutorů nemýlilo a když soupeř ve čtvrté sérii nastřelil pouze tyč mohlo se už zaslouženě slavit.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem sponzorům a městu za podporu, bez které bychom nemohli tak úspěšně reprezentovat TJ Spartak , město Horní Slavkov, Karlovarský kraj a Českou republiku !

Sestava: Vildumetz K.,Hron D.,Škopek J.,Balogh D.,Stocker M.,Štěpánek O., Hlinka M.,Prágr., Legr J.,Biker F.,Hlenka J.,Vedana M.,Unger D.,Veselý p.,Vican J.,ČechM.

Trenéři: Graňák J., Drobný P.

Odborný dohled: Unger Š..

Masér/asistent: Husák M.

Prasidente: Jeneček J.

Foto znalznete zde  ( foto Š.Unger, P.Drobný )